Zoeken

GesprekGemist

Heb jij ook het gesprek gemist bij abortus?

Een onbedoelde zwangerschap kan iedereen overkomen. Eén op de vijf Nederlandse vrouwen* maakt dit mee. Dat gebeurt dus vaker dan je denkt. Een deel van deze mensen kiest voor een abortus, een persoonlijk en verantwoordelijk besluit dat iemand zorgvuldig afweegt. Toch schamen mensen zich soms voor hun abortuservaring.

Heb jij het gesprek hierover ook gemist? Dat komt doordat er nog een groot taboe rust op abortus. Bijna 60% van de vrouwen* onder de 25 die kiest voor abortus, praat niet makkelijk over hun abortuservaring. En bijna de helft zich schaamt. (Seks onder je 25e, 2017)

De afwezigheid van een open gesprek over abortus in onze maatschappij houdt dat taboe en de schaamte in stand. Terwijl 7 van de 10 Nederlanders wel vindt dat een abortus mogelijk moet zijn als de vrouw* dit wil.

 

#GesprekGemist

Laten we samen het taboe doorbreken door vaker gesprekken te voeren over abortus. Met #GesprekGemist wil Rutgers het taboe en de schaamte rondom dit onderwerp doorbreken, en gesprekken daarover stimuleren.

Door onze verhalen met elkaar te delen, laten we zien dat de meeste Nederlanders vóór de vrije keuze zijn. Zo creëren we gezamenlijk een wereld waarin iedereen zich comfortabel voelt te bepalen een onbedoelde zwangerschap uit te dragen, óf voor een abortus te kiezen, en hier met hun omgeving over te praten.

 

*vrouwen, trans- en non-binaire mensen die zwanger kunnen worden

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.