Onbedoelde zwangerschap

Ben je ongewenst zwanger en weet je niet wat te doen? Kijk hieronder waar je terecht kunt.

Als je erachter komt dat je zwanger bent terwijl dat niet de bedoeling was, is dat natuurlijk een grote schok. Zeker als je single bent. Maar als je wel een relatie hebt: zijn jij en je partner er klaar voor om een kind te krijgen? Daarover moet je goed praten met elkaar. En als jullie besluiten dat een kind niet in jullie leven past, wat dan? Er zijn verschillende instanties die hierover met jou of jullie mee kunnen denken. Hieronder zie je waar je terecht kunt.

FIOM

Op de website van FIOM vind je informatie die je kan helpen bij je besluit. Fiom streeft naar keuzevrijheid bij onbedoelde of ongeplande zwangerschap.

Siriz

Siriz biedt ondersteuning bij onbedoelde zwangerschap. Hun uitgangspunt is dat het ongeboren leven er recht op heeft om zich verder te ontwikkelen en ter wereld te komen.

Abortuskliniek

Overweeg je de zwangerschap af te laten breken, dan kun je hiervoor terecht bij een abortuskliniek. Je hebt eerst een gesprek, en daarna krijg je 5 dagen bedenktijd. Voor adressen van abortusklinieken in Nederland kun je terecht op de website van het Nederlands Genootschap van Abortusartsen of via Zorgkaartnederland.nl.