Zoeken
Nieuws – Artikel

Gezocht: vrouwen* die hun abortuservaring willen delen

Terug naar overzicht
8 maart 2023 Tags: abortus, abortuservaring, internationale vrouwendag, gesprekgemist, schaamte, taboe, keuzevrijheid

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag, een dag waarop vrouwenrechten centraal staan. Keuzevrijheid bij abortus is hier onderdeel van. Toch schamen veel vrouwen* zich over hun abortuservaring en praten zij hier niet makkelijk over, blijkt uit onderzoek.

Heb jij het gesprek hierover ook gemist? Dat komt doordat er nog een groot taboe rust op abortus. De afwezigheid van een open gesprek hierover in onze maatschappij houdt dit in stand. Terwijl 7 van de 10 Nederlanders wel degelijk vindt dat een abortus mogelijk moet zijn als de vrouw* dit wil. Samen kunnen we het taboe doorbreken.

Deel jouw abortuservaring

Praten over abortus kan soms lastig zijn. Het helpt vaak om van anderen te horen hoe zij iets hebben aagepakt of ervaren. Om dat gesprek te openen, zijn we op zoek naar mensen die hun verhaal willen delen. Ieder verhaal draagt op die manier bij aan het doorbreken van het taboe en de schaamte. Wil jij ook jouw abortuservaring delen? Laat hier jouw e-mailadres achter, dan nemen we contact met je op.

Deel hier jouw abortuservaring

 

*Alle vrouwen, trans- en non-binaire mensen die zwanger kunnen worden.

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen en ervaringsverhalen op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.