Zoeken
Nieuws – Artikel

Wat Seks Jij Nou?! Dé gids voor ouders

Terug naar overzicht
12 December 2022 Tags: seksualiteit, Jongeren, seksgidsje, gids, ouders, kinderen, praten, dance4life

Dance4Life heeft samen met experts van Rutgers de ‘Wat Seks Jij Nou?!’ gids ontwikkeld voor ouders, met tips en trucs om met hun kinderen over seksualiteit te praten 

Vragen als ‘Hoe houd je flirten leuk?’, ‘Wat is het verschil tussen porno en seks?’, ‘Hoe geef je seksuele wensen en grenzen aan?’ of ‘Wanneer is seksueel contact oké en wanneer niet?’ komen aan bod. Allemaal zaken waar ook veel ouders met hun kind over willen praten, maar stiekem vaak lastig vinden.

Waarom praten over seks?

Alle jongeren moeten vrij kunnen genieten van relaties en seks. Essentieel voor hun geluk én een veilige seksuele leefwereld. Praten over seks is nodig, zodat jongeren veilige en bewuste keuzes te kunnen maken en trauma’s worden voorkomen. Vraag de gids aan en ontdek het HOE en WAT van gesprekken over seks. 

Bestel de gids

Kun je ook wel wat inspiratie gebruiken?

Vraag het gidsje hier gratis of voor een kleine donatie aan

Met het geld dat Dance4Life met het gidsje ophaalt zorgen ze voor off- en online voorlichting, om het thema seksualiteit leuk én toegankelijk te maken voor jongeren. 

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen en ervaringsverhalen op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.