Zoeken
Onderwerp

Daten

Iemand leren kennen kan heel leuk zijn, maar het kan ook voor veel onrust zorgen. Hoe laat je de ander bijvoorbeeld weten dat je hem of haar leuk vindt? En hoe gaat de eerste keer seks met een nieuwe partner in zijn werk?

Iemand laten weten dat je hem/haar leuk vindt

Soms kan het lastig of spannend zijn om iemand te zeggen wat je voor hem of haar voelt. Dit hoeft ook niet per se. Je kunt iemand ook laten merken dat je hem of haar leuk vindt door complimentjes te geven, of door veel vragen te stellen. Hiermee toon je interesse in de ander. Je kunt iemand ook laten merken dat je hem of haar leuk vindt door bijvoorbeeld lekker te koken, muziek op te zetten, en kaarsen aan te steken. Zo laat je diegene zien dat je je best hebt gedaan. En dat doe je natuurlijk alleen als je iemand de moeite waard vindt! Je kunt iemand ook met ‘lichaamstaal’  laten merken dat je hem of haar leuk vindt. Je kunt iemand bijvoorbeeld wat langer aankijken, een hand vasthouden, wat dichterbij gaan zitten, iemands haren aanraken, een arm om hem of haar heen slaan.

 

De eerste keer seks

Zeker als lichamelijk contact voor jou nog wat onwennig voelt kan je hier allereerst heel klein mee beginnen. Kijk eens hoe de ander reageert, en hoe het voor jou voelt. Het is namelijk belangrijk dat het voor jou én de ander prettig is! Gun jezelf die tijd om aan het lichamelijke contact te wennen. Het belangrijkste hierbij is om te beginnen (bijvoorbeeld met een kleine aanraking); het einddoel (het hebben van seks) is nog even niet relevant. Om dit einddoel te bereiken is het namelijk belangrijk om kleine stapjes te nemen, om te beginnen met kleine aanrakingen.

Zet er vooral niet teveel haast achter. Jullie kennen elkaar nog maar net. Neem de tijd om elkaar te leren kennen. Ontspanning is de belangrijkste voorwaarde voor het hebben van (fijne) seks, dus verwacht niet meteen te veel en te snel.

De eerste keer moest zijn met de liefde van mijn leven, of tenminste met iemand die ik heel erg leuk vond. De realiteit bleek minder romantisch. Want; ik kwam maar geen jongen tegen die ik echt heel erg leuk vond (en andersom)! Dus toen ik na een avond in de kroeg met een jongen in bed belandde, moest dat dan maar de eerste keer worden. Gelukkig zijn er daarna nog genoeg ‘volgende keren’ gekomen die wél romantisch waren."
Anoniem

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.