Zoeken
Tips & tools

Geslachtsgemeenschap

Geslachtsgemeenschap of neuken is het met de penis in de vagina op en neer bewegen. Dit kan in verschillende standjes. Zowel mannen als vrouwen kunnen tijdens geslachtsgemeenschap klaarkomen – al is dit voor de man vaak wel gemakkelijker. Op deze pagina vind je tips voor fijne geslachtsgemeenschap.

Wat is geslachtsgemeenschap?

Bij geslachtsgemeenschap gaat de man met zijn stijve penis in de vagina van de vrouw. Hij beweegt daarbij op en neer of heen en weer, zodat zijn eikel gestimuleerd wordt. Het is belangrijk dat de vrouw voldoende vochtig is, zodat de penis makkelijk naar binnen en naar buiten glijdt. Er zijn verschillende standjes mogelijk, de man bovenop, de vrouw bovenop, staand, liggend of op handen en knieën. We noemen dit ook wel met elkaar naar bed gaan of neuken.

Meestal komt de man tijdens de gemeenschap. Hoe lang dat duurt verschilt sterk per man. Sommige al vrij snel nadat de penis in de vagina is. Bij andere mannen duurt het langer, bijvoorbeeld als hij besneden is. Voor veel mannen is dit het hoogtepunt van een vrijpartij, omdat zij op deze manier klaarkomen. De meeste vrouwen kunnen ook erg genieten van geslachtsgemeenschap, maar bereiken hun orgasme vaak op andere manieren.

Bij geslachtsgemeenschap zonder anticonceptie bestaat het risico op een zwangerschap. Zonder condoom kun je ook nog eens het risico lopen op een soa (seksueel overdraagbare aandoening).

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.