Zoeken
Tips & tools

Boekeninspiratie voor vrouwen

In 2019 zijn de boeken ‘Van vulva tot vagina’ en ‘Poezenpraat’ uitgekomen: Twee boeken over de vagina of ‘poes’ voor vrouwen. Hieronder stellen we beide boeken aan je voor.

Van vulva tot vagina

Praat jij weleens over vulva’s en vagina’s? Dat er heel wat over te vertellen is bewijst het boek V – Van vulva tot vagina. Diverse auteurs laten hun licht schijnen over uiteenlopende heikele kwesties rond de vagina.

Waarom schamen we ons vaak nog steeds over menstruatiebloed? Hoe groot is de clitoris? En als deze zo groot is, waarom faken vrouwen dan zo vaak een orgasme? Zijn uitstrijkjes ter opsporing van baarmoederhalskanker wel goed voor vrouwen? Ook zaken als schaamlippen, overgang, pil moeheid, pil vrijheid en bevallingen passeren de revue.

Na het lezen van dit prachtig opgemaakte boek vraag je je af waarom we het niet veel vaker hebben over vulva’s, vagina’s, poenies, clitorissen en schaamlippen. Niet alleen omdat het relevant is voor de welzijn en gezondheid van vrouwen wereldwijd, maar ook omdat het gewoon rete interessant is! 😉

Poezenpraat

Heb jij prangende vragen over seks, soa’s, onenightstands, wilde nachten en probleemvagina’s? Kun/durf jij die dingen

niet altijd met je vrienden te bespreken? In het boek Poezen Praat werken Loes Hegeman en Tess Wemeijer zich op als jouw beste vriendinnen en gaan je via het boek met hen alle schaamte voorbij!

Poezen Praat is geschreven door twee jonge dokters die niet schromen om expliciete thema’s te behandelen aangaande lichaam, seks en ondefinieerbare klachten. Het boek bevat veel met humor gebrachte feitjes, ervaringsverhalen en interessante informatie vanuit de hoofden van twee ex-geneeskunde studenten. In 14 verschillende hoofdstukken behandelen ze taboes rondom ‘de poes’, het ‘upgraden’ van je seksleven en wanneer je naar de dokter moet voor klachten die wellicht voorkomen uit een wilde nacht.

Het boek brengt je op een ludieke manier voorbij de schaamte die je als student – maar ook in het algemeen – met je mee kunt dragen. Lees dit boek en vraag jezelf af: is alles kits bij mij achter de rits?

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.