Zoeken
Tips & tools

Vingeren

Vingeren is het strelen van de clitoris, de schaamlippen en vagina met de vingers en handen, wat een opwindend gevoel geeft. Hierdoor kan een vrouw klaarkomen. Wat fijn voelt is voor iedereen verschillend, en samen kun je ontdekken wat haar voorkeur is. Op deze pagina lees je tips om fijn te vingeren en hoe je de vagina vochtig kan maken.

Vingeren is het strelen van de clitoris, de schaamlippen en vagina met de vingers en handen, wat een opwindend gevoel geeft. Hierdoor kan een vrouw klaarkomen. Je kunt alleen rond de clitoris wrijven of er juist overheen, met één of meer vingers in de vagina of juist geen vingers in de vagina of de vagina neuken met één of meer vingers. Dit kan snel of langzaam en hard of juist zacht.

Je merkt of je het goed doet als ze dieper gaat ademen of kreunen, haar lichaam beweegt en haar vagina vochtig wordt. Als dit niet gebeurt heeft ze waarschijnlijk moeite om zich te ontspannen, duurt het bij haar wat langer voordat ze opgewonden is of raak je haar nog niet aan precies op de goede plek. Ze kan je aanwijzingen geven of je hand sturen. Misschien kan ze zichzelf aanraken en kun je meekijken of meevoelen, zodat je haar lekkere plekjes leert kennen.

Vinger tips

Begin rustig: raak haar schaamlippen en clitoris in het begin zachtjes aan. De clitoris zit op de plek waar de schaamlippen van de vrouw bij elkaar komen net onder de venusheuvel, een beetje verstopt onder een soort kapje. Bij opwinding wordt de clitoris groter en harder. Haar schaamlippen zijn ook gevoelig en opwindend om aangeraakt te worden.

Vinger tips

Het is belangrijk dat haar vagina vochtig genoeg is. Dat gebeurt vaak vanzelf als een vrouw opgewonden wordt. Een beetje spuug of glijmiddel kan ook helpen, maar niet elke vrouw vindt het fijn als er spuug of glijmiddel gebruikt wordt.

Vinger tips

Wissel van tempo: je kunt langzaam beginnen en steeds sneller bewegen, maar het kan ook opwindend zijn om tussendoor wat langzamer te gaan. Als je het fijn vindt om je partner oraal te bevredigen kun je dit afwisselen met vingeren.

Vinger tips

Je kunt ook tijdens de geslachtsgemeenschap vingeren. Veel vrouwen komen namelijk niet klaar door penetratie met de penis alleen. Tegelijkertijd de clitoris stimuleren met de hand kan dan fijn zijn en wél voor een orgasme zorgen.

Vinger tips

Concentreer je niet alleen op de vagina, maar blijf haar ook zoenen en strelen op andere plekken van haar lichaam, zoals haar borsten, hals en buik. Dit kun je afwisselend of tegelijkertijd doen.

Vochtig worden

Het nut van vochtig worden
Vrouwen die opgewonden raken krijgen vaak een vochtige vagina. Het vocht is doorzichtig en een beetje slijmerig. Het heeft een belangrijke functie: het aanraken van de vagina is prettiger, waardoor de vrouw nog meer opgewonden wordt. Bovendien kan bijvoorbeeld de penis hierdoor makkelijker in de vagina glijden. Het is dus belangrijk dat vrouwen vochtig zijn voordat ze overgaan tot penetratie. Anders kan vrijen pijn doen.

Vocht betekent niet altijd zin in seks
Veel vrouwen hebben het niet door als ze vochtig worden. En als ze vochtig zijn hoeft dat nog niet te betekenen dat ze zin hebben in seks. Hun lichaam reageert vaak eerder dan hun beleving.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.