Zoeken
Nieuws – Artikel

Gezocht: abortusbuddy’s in Amsterdam en Haarlem

Terug naar overzicht
26 June 2023 Tags: abortus, samen naar de kliniek, abortusbuddy, amsterdam, haarlem

Stichting Samen naar de Kliniek zoekt vrijwillige abortusbuddy’s in Amsterdam en Haarlem-Heemstede. Nog altijd worden bezoekers van abortusklinieken geïntimideerd door (verbaal) agressieve anti-abortusdemonstranten. Ook rust er nog steeds een taboe op de keuze voor abortus. Hierdoor voelen veel ongewenst zwangere personen* zich alleen in het proces van het afbreken van hun zwangerschap.

Aanmelden

In de zomer van 2023 voegt Samen naar de Kliniek Haarlem (en Amsterdam) toe aan steden waar abortusbuddy’s worden aangeboden. Ze zijn al actief in Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Groningen en Roermond. De ambitie is om in elke stad waar een kliniek gevestigd is, buddy’s te kunnen bieden.

Tussen maandag 26 juni (11:00 uur) en zondag 6 augustus (23:59 uur) kunnen vrijwilligers zich hier aanmelden voor Amsterdam en Haarlem.

Mensen die een afspraak hebben in een van de drie abortusklinieken in Amsterdam of Haarlem kunnen vanaf eind september een abortusbuddy meevragen via de website van Samen naar de Kliniek. De reden en/of aanleiding van de aanvraag doet er niet toe. Abortusbuddy’s zijn er voor iedereen.

Over Samen naar de Kliniek

Stichting Samen naar de Kliniek zet zich ervoor in dat niemand zich alleen hoeft te voelen tijdens de gang van en naar de abortuskliniek. Zij begeleiden kliniekbezoekers van en naar de abortuskliniek. Dit is soms als schild tegen anti-abortusdemonstranten, maar vooral ook als steun en toeverlaat.

Naast het abortusbuddyproject, wilt Samen naar de Kliniek een stem geven aan de ruim 30.000 abortuservaringen per jaar. Hiermee proberen ze het taboe op abortus te doorbreken.

Blijf op de hoogte van het abortusbuddy-project via de website of Instagram.

* Samen naar de Kliniek is er voor àlle ongewenst zwangere personen, ook voor transmannen en non-binaire personen.

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen en ervaringsverhalen op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.