Zoeken
Nieuws – Artikel

Let’s talk about sex: de wereld rond met Lieve Blancquaert

Terug naar overzicht
7 July 2022 Tags: liefde, seksualiteit, Documentaire, lieve blancquaert, let's talk about sex, gender

“Seksualiteit is nog nooit zo actueel en relevant geweest. Maar er heerst een beangstigende onzekerheid over hoe we met elkaar om horen te gaan”, aldus fotograaf en documentairemaker Lieve Blancquaert. Ze ging de wereld rond op zoek naar verhalen over liefde, relaties, seksualiteit en gender. In de zevendelige documentaireserie ‘Let’s talk about sex’, onderzoekt Lieve de vraag ‘Hoe verhouden wij ons in deze tijd tot elkaar?’

Taboes

Lieve bezoekt zeven verschillende landen en portretteert mensen die zich uiten over hun seksuele bestaan. In open en ontroerende gesprekken komen onderwerpen aan bod die vaak nog taboe zijn. Maagdelijkheid, relatietherapie of seks hebben op beeld: in het ene land heel normaal, in het andere ondenkbaar. Voor Lieve gaat er een nieuwe wereld open, en ook wij kunnen een kijkje nemen.

Maak het bespreekbaar

Lieve legt haar geïnterviewden vast voor een wit canvas. Dat is niet voor niks, vertelt ze in een interview met de VPRO. Hiermee moedigt ze de kijker aan om met een frisse blik te kijken naar deze verhalen over liefde, gender en seksualiteit. “We moeten de thema’s met elkáár bespreken. Ik houd ervan om mensen uit hun context te halen, want de context brengt vooroordelen binnen.”

Let’s talk about sex is vanaf vrijdag 8 juli om 22:15 te zien op NPO 2 en NPO Start.

Bekijk de documentaireserie 'Let’s talk about sex' op NPO Start
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen en ervaringsverhalen op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.