Zoeken
Nieuws – Artikel

Naakt voor de klas met de Sekszusjes

Terug naar overzicht
8 June 2022 Tags: sekszusjes, leerlingen, voorlichting, serie, Seksuele vorming, seksualiteit, rutgers

In de nieuwe serie Naakt voor de klas met de Sekszusjes lopen de zusjes Krista en Marcelle Arriëns een half jaar mee op een middelbare school in Amsterdam. Hier geven zij de seksuele voorlichting die ze vroeger zelf hebben gemist. ‘Seks hoort geen pijn te doen, ook niet de eerste keer.’

Seksuele vorming op school

Gemiddeld geven jongeren hun seksuele vorming op de middelbare school een 5,8, blijkt uit het onderzoek ‘Seks onder je 25e’ van Rutgers en Soa Aids Nederland uit 2017. Zo zijn ze bijvoorbeeld ontevreden over de onderwerpen die aan bod komen. Vaak wordt het thema behandeld bij biologie en gaat het over soa’s en voortplanting, en veel minder over diversiteit, seksueel plezier en wensen en grenzen. Terwijl jongeren juist willen dat ‘het taboe gewoon eraf gehaald wordt’.

De Sekszusjes in de klas

In Naakt voor de Klas kijken de Sekszusjes een half jaar lang mee met de lessen seksuele voorlichting op het CSB college in Amsterdam. Ook gaan ze, op een open en eerlijke manier, in gesprek met de leerlingen over hun eerste keer, hoe je uit de kast komt en hun ervaringen met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Op deze manier proberen ze het taboe te doorbreken en onderzoeken ze wat er mist in de huidige aanpak van seksuele vorming. Wat moet er anders en welke rol spelen docenten, ouders én leerlingen hierin?

Naakt voor de klas met de Sekszusjes bestaat uit zes afleveringen met verschillende thema’s. De serie is vanaf 7 juni om 21.10 uur te zien op NPO 3.

Bekijk 'Naakt voor de klas met de Sekszusjes' en meer op NPO Start
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen en ervaringsverhalen op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.