Zoeken
Onderwerp

Zaadlozing

Een orgasme bij een man gaat vaak samen met een zaadlozing. Sperma komt in schokjes uit de penis, meestal druppelend.

Wat is een zaadlozing?

Bij een man gaat een orgasme vaak gepaard met een zaadlozing, ook wel ejaculeren genoemd. Sperma komt in schokjes uit de penis. Sperma bestaat uit zaadcellen, die in de zaadballen gemaakt worden, en uit zaadvocht, dat door de zaadblaasjes en de prostaat aangemaakt wordt. De hoeveelheid sperma verschilt per zaadlozing en is meestal zo’n één tot vier theelepels. Een zaadlozing tijdens de geslachtsgemeenschap tussen man en vrouw kan ervoor zorgen dat de vrouw zwanger raakt. Wil je dit niet, gebruik dan een condoom of een andere vorm van anticonceptie.

Spuiten of druppelen?

Uit onderzoek blijkt dat de meeste mannen druppelend klaarkomen. Toch denken veel mannen dat spuitend klaarkomen normaal is. Pornofilms laten tenslotte niets anders zien. Een foutief beeld dus. Druppelen is niets om je zorgen over te maken of voor te schamen. Het is trouwens wel mogelijk om te oefenen in spuitend klaarkomen door het orgasme uit te stellen. De verhoogde opwinding zorgt dan voor meer druk tijdens het orgasme.

Te vroeg of te laat?

Relatief veel mannen hebben een te vroege zaadlozing of komen juist moeilijk klaar. Soms komt het voor dat een man wel een orgasme krijgt, maar geen zaadlozing. Daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn.

Tips en Oefeningen

TIPS TOEVOEGEN Orgasme uitstellen en te snel klaar komen

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.