Zoeken
Stories – Ervaringsverhalen

Waarom het geven van consent zo belangrijk is

'Iedereen heeft gedaan wat we dachten dat oké en normaal was, maar toch eindigde dit voor mij in veel schaamte en therapie.'

Terug naar overzicht
Tags: Consent

Ik lig met mijn rug op het natte gras en krijg mijn gulp niet open – het resultaat van tequila gemixt met liefdesverdriet. Jongen 1 staat over mij heen gebogen met een condoom in zijn hand en vraagt: “Is dit je eerste keer?” “Nee,” antwoord ik, maar wel de tweede persoon ooit. Een paar stuntelige, niet bepaald extatische minuten later begin ik te huilen. “Het is net uit met mijn vriend, sorry. Ik wil dit niet,” geef ik toe. De jongen heeft zijn laatste bus naar huis gemist en ik voel me schuldig dat hij niet eens is klaargekomen.

Huilend en met mijn gulp nog open – ik krijg ‘m nu ook niet meer dicht – loop ik richting huis. Onderweg kom ik twee feestgangers tegen die nog na staan te praten. Ik stort mijn hart bij hen uit dat ik seks heb gehad maar dat het uit is met mijn vriend… Na een tijdje blijf ik alleen over met jongen 2. Ik weet niet meer of ik hem eerst zoen of hij mij. We belanden in zijn garage waar voor de tweede keer op één avond ik een niet bepaald extatische vrijpartij heb. Nadien wil hij me niet meer zoenen en als ik hem de volgende dag probeer te groeten zegt hij niks terug. We hebben elkaar nooit meer gesproken.

Iedereen heeft gedaan wat we dachten dat oké en normaal was, maar toch eindigde dit voor mij in veel schaamte en therapie. Om dit soort situaties voor anderen te voorkomen, vind ik het belangrijk dat we jongeren (en volwassenen) meer leren over consent.

 

Stories

Gerelateerd

Bekijk ook onze andere stories!

Alle stories

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.