Zoeken
Tips & tools

Vrouwen hebben meer zin in seks dan mannen denken

Anno 2016 lijkt het taboe rond seks soms wel helemaal weg te zijn, maar niets is minder waar. Want mannen hebben een compleet verkeerd beeld van hun partners’ libido in een lange relatie. Dat blijkt uit onderzoek, gedaan door de Universiteit van Toronto en Ontario. Zo denken veel mannen dat hun partner maar één tot twee keer per week zin heeft in seks, terwijl de vrouwen dat zelf veel te weinig vinden.

Want libido (zin in seks) is niet aangeboren. Het moet aangewakkerd worden, geeft seksuoloog NVVS Yuri Ohlrichs van Rutgers aan. “Communicatie werkt als een lustopwekker. Door te leren praten over seks kan er beter aangeven wat je wel en niet wil, hierdoor creëer je meer begeerte, veiligheid en geborgenheid. Vooral voor vrouwen lijkt dit een voorwaarde te zijn voor meer zin in seks. Het probleem in bed ligt vaak bij de onduidelijkheid over de behoeften van man en vrouw in een relatie. Zo zouden sommige vrouwen zich oncomfortabel voelen tijdens de seks en geven anderen weer aan dat hun signalen worden genegeerd of herhaaldelijk gemist.”

Zin in seks

Zin in seks ontstaat niet zomaar, daar heb je zelf invloed op. Zin kun je dus zelf maken. Om zin in seks te krijgen, heb je de juiste prikkeling nodig. Dat betekent dat je openstaat voor seksuele prikkels. Bijvoorbeeld een aanraking, een fantasie, seksuele beelden uit een film, een foto of muziek. Maar ook bezig zijn met seks, zoals zoenen en strelen, kan maken dat je zin krijgt om verder te gaan.

Lees hier meer over zin in seks

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.