Zoeken
Tips & tools

Tips bij erectieproblemen

Erectieproblemen zijn vervelend, maar gelukkig is er vaak wat aan te doen. Deze tips kunnen je helpen.

Het is goed om je te realiseren dat het normaal is dat je niet altijd een erectie kunt krijgen of vasthouden. Dit kan per keer verschillen. Veel mannen hebben wel eens moeite om een erectie te krijgen. Veroordeel jezelf dus niet en voel je niet schuldig. Hieronder vind je tips om iets aan een erectieprobleem te doen. Als je er niet uitkomt kan de huisarts je verder helpen.

Tips bij erectieproblemen

Lichamelijk fit zijn verkleint de kans op erectieproblemen. Stop met roken, drink minder alcohol, eet gezond en probeer je conditie te verbeteren door elke dag minstens een half uur te bewegen.

Tips bij erectieproblemen

Dat mannen altijd zin hebben is een groot misverstand, als man hoef je echt niet altijd zin in seks te hebben. Zonder zin krijg je ook niet zo makkelijk een erectie. Vrij dus alleen als je zin hebt om seks te hebben!

Tips bij erectieproblemen

Extra stimulatie van de penis. Soms is aanraken of fantaseren niet voldoende om een erectie te krijgen. Zorg dan voor extra stimulatie, bijvoorbeeld door de penis steviger vast te houden, een glijmiddel te gebruiken of een vibrator voor extra stimulatie van de eikel of het perineum (gebied tussen de balzak en de anus).

Tips bij erectieproblemen

Prikkel je fantasie. Voor sommige mannen helpt het om meer te fantaseren: gebruik dan bijvoorbeeld erotische films of foto's.

Tips bij erectieproblemen

Vertrouwen terugwinnen. Wanneer je moeilijk een erectie krijgt kan ook je zelfvertrouwen minder worden. Je krijgt minder zin om te vrijen, omdat je bang bent dat het niet lukt. Probeer niet te denken aan de keren dat het niet lukte.

Tips bij erectieproblemen

Stop niet direct met een vrijpartij. Heb je moeite met je erectie tijdens een vrijpartij, probeer daar dan geen probleem van te maken. Door elkaar te blijven aanraken en op andere manieren te vrijen, houd je het luchtig en is de kans groter dat je erectie terugkomt.

Tips bij erectieproblemen

Seks is meer dan geslachtsgemeenschap. Vind jij dat seks alleen maar leuk en 'geslaagd' is als je geslachtsgemeenschap hebt gehad? Dan leg je jezelf juist een grote druk op. Je erectieprobleem wordt daar alleen maar groter van. Ontdek met elkaar hoe je op andere manieren kunt vrijen.

Tips bij erectieproblemen

Praat erover met je partner. Zorg er ook voor dat ruzies en irritaties worden uitgesproken en niet in je hoofd blijven hangen.

Gemeenschap zonder erectie

Kan je moeilijk of geen erectie krijgen? Dan is het toch mogelijk om geslachtsgemeenschap te hebben. Gemeenschap zonder erectie kan voor beide partners erg prettig zijn. De techniek die je hiervoor kunt gebruiken wordt ook wel ‘stuffing’ genoemd.

Hoe gaat dat?

  • De man gaat hierbij boven op de vrouw liggen en duwt zijn slappe penis in de vagina.
  • De vrouw kan door de spieren van haar vagina te spannen en haar heupen te bewegen de penis in haar vagina opnemen
  • Het gevoel dat de penis in de vagina zit kan op zichzelf al fijn zijn, maar het kan ook dat de penis reflexmatig alsnog stijf wordt.
  • Stuffing kan ook als de vrouw schrijlings op de man zit (met aan iedere kant een been).
  • Zogenaamde kegeloefeningen kunnen de vrouw helpen haar vaginale spieren beter te controleren. Dit kan ook haar plezier bij het vrijen vergroten, omdat zij makkelijker tot een orgasme kan komen.

Tips en tools

Kijk ook eens bij onze andere tips en oefeningen!

Tips en tools

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.