Zoeken
Onderwerp

Anticonceptie bij ziekte of beperking

Mensen met een ziekte of beperking kunnen niet zomaar elk anticonceptiemiddel gebruiken. Sommige methoden van anticonceptie kunnen gevaarlijk zijn of minder goed werken. Sommige beperkingen maken het moeilijk om bepaalde anticonceptie te gebruiken. Soms kan anticonceptie juist helpen bij het behandelen van een ziekte.

Wat past bij jou en wat niet?

Bij sommige ziektes en beperkingen kun je niet alle soorten anticonceptie gebruiken. Soms werkt de anticonceptiemethode niet goed en soms kunnen hormonen in een anticonceptiemiddel je juist ziek(er) maken. Dat hangt af van je lichamelijke conditie, welke medicatie je gebruikt en welke lichamelijke beperkingen je hebt. Gelukkig zijn er veel verschillende soorten anticonceptie, dus er is altijd wel een middel dat voor jou geschikt is. Het is belangrijk om na te denken welk middel het beste bij jou past. Vraag het aan de huisarts als je twijfelt of een bepaald middel geschikt is.

Gebruik onderstaand schema

In onderstaand schema kun je zien wat er voor jou mogelijk is. Links in het schema staat een aantal ziektes en beperkingen. Bij elke ziekte of beperking kun je in het schema zien of een bepaald middel voor jou veilig is om te gebruiken of niet, of dat je eerst je arts moet raadplegen om uit te zoeken of dit middel voor jou wel veilig genoeg is:

verschillende soorten anticonceptie op roze en gele ondergrond.
Welke anticonceptie past bij jou?

Heb je hulp nodig bij het kiezen van het juiste anticonceptiemiddel? Gebruik onze handige anticonceptiekeuzehulp.

Naar de anticonceptiekeuzehulp

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.