Zoeken
Onderwerp

Geslachtsgemeenschap

Geslachtsgemeenschap of neuken is het met de penis in de vagina op en neer bewegen. Dit kan in verschillende standjes. De man komt hierbij meestal klaar.

Bij geslachtsgemeenschap gaat de man met zijn stijve penis in de vagina van de vrouw. Hij beweegt daarbij op en neer of heen en weer, zodat zijn eikel gestimuleerd wordt. Het is belangrijk dat de vrouw voldoende vochtig is, zodat de penis makkelijk naar binnen en naar buiten glijdt. Er zijn verschillende standjes mogelijk, de man bovenop, de vrouw bovenop, staand, liggend of op handen en knieën. We noemen dit ook wel met elkaar naar bed gaan of neuken.

Orgasme

Meestal komt de man tijdens de gemeenschap. Hoe lang dat duurt verschilt sterk per man. Sommige al vrij snel nadat de penis in de vagina is. Bij andere mannen duurt het langer, bijvoorbeeld als hij besneden is. Voor veel mannen is dit het hoogtepunt van een vrijpartij, omdat zij op deze manier klaarkomen. De meeste vrouwen kunnen ook erg genieten van geslachtsgemeenschap, maar bereiken hun orgasme vaak op andere manieren.

Soa en zwangerschap

Bij geslachtsgemeenschap zonder anticonceptie bestaat het risico op een zwangerschap. Zonder condoom kun je ook nog eens het risico lopen op een soa (seksueel overdraagbare aandoening).

Tips voor geslachtsgemeenschap met een man

  • Bouw de spanning op, zorg dat je allebei opgewonden raakt. Kleed elkaar langzaam uit, kus en streel elkaar met ontbloot lichaam, geef hem complimentjes.
  • Ter afwisseling kun je soms ook juist zonder veel voorspel tot geslachtsgemeenschap komen. Als je beiden erg opgewonden bent kan dat ook erotisch zijn.
  • Streel eerst zijn buik, de binnenkant van zijn dijen en zijn onderbuik of juist zijn ballen en billen. Probeer eens enkele ‘toevallige’ aanrakingen van de penis of beweeg de voorhuid op en neer.
  • Je kunt ook zijn anus aanraken als hij in je is. Dat lukt vooral goed als hij op je ligt. Je kunt de anus zachtjes strelen, je vinger er wat steviger opleggen of het topje van je vinger erin steken. Bouw dit langzaam op.
  • Als vrouw kun je proberen je vagina aan te spannen tijdens de penetratie. Dat doe je door net te doen alsof je je plas ophoudt (bekkenbodemspieren). De vagina wordt daardoor wat nauwer waardoor een man meer voelt. Bovendien wordt de penetratie voor jou ook intenser.

Tips voor geslachtsgemeenschap met een vrouw

  • Veel vrouwen hebben tijd nodig om opgewonden te raken, voordat ze over kunnen gaan tot geslachtsgemeenschap. Bouw de spanning daarom op, kleed elkaar langzaam uit, kus en streel elkaar met ontbloot lichaam, geef haar complimentjes. Streel bijvoorbeeld eerst haar buik en haar borsten.
  • Raak haar voorzichtig en ‘toevallig’ aan tussen haar benen, haar venusheuvel en haar schaamlippen.
  • Stimuleer de clitoris met je vingers of tong. Dit kun je voor, tijdens en na de geslachtsgemeenschap doen. De meeste vrouwen komen klaar als hun clitoris gestimuleerd wordt, dus niet door geslachtsgemeenschap. Dat komt doordat de clitoris zich niet in de vagina bevindt, maar daarbuiten.
  • Sommige vrouwen hebben een G-plek. Dit is een heel gevoelig plekje in de vagina. Als dat plekje tijdens het neuken of vingeren wordt gestimuleerd, kunnen vrouwen een orgasme krijgen.
  • Ga pas met je penis naar binnen als ze vochtig is, anders is het pijnlijk.
Huisarts achter bureau is in gesprek met de twee personen aan de andere kant van het bureau.
Hulp bij problemen

In elke levensfase kunnen seksuele problemen voorkomen. Heb je ergens last van en zoek je hulp? Neem dan contact op met de huisarts of seksuoloog.

Zoek hulp

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.