Zoeken
Onderwerp

Anale seks

Anale seks is seks waarbij je met de tong, vingers of penis de anus stimuleert. Lang niet iedereen heeft ervaring met anale seks. Als het je lekker lijkt, kun je het uitproberen. Gebruik een condoom: bij anaal neuken is het risico op soa’s groot.

Hoe doe je dat?

Er zijn verschillende manieren waarop je aan anale seks kunt doen. Lees hieronder meer over de verschillende methoden.

Met de vinger(s)

De anus en het gebied daaromheen kan een lekkere plek zijn om aan te raken. Streel met je vinger de anus, om te wennen aan het gevoel. Bij een man is het stukje huid tussen de anus en ballen, het perineum, een lekker plekje. Maak je vinger vochtig met speeksel of glijmiddel. Als jullie dat lekker vinden, kan je je vinger een beetje in de anus stoppen en langzaam op en neer gaan. 

Prostaat masseren 

De prostaat kun je bij de man via de anus voelen. Op ongeveer 5 cm diepte in de anus aan de buikkant is de prostaat voelbaar. Tijdens de seks kan het stimuleren van de prostaat prettig en opwindend zijn. 

Met de tong

Je kunt de anus ook met je tong stimuleren. Het likken aan de anus wordt ook wel rimmen of kontlikken genoemd. Dit kan een lekker gevoel geven.

Met de penis of strap-on

Ga langzaam met het puntje van de penis of strap-on in de anus. Gebruik een condoom en veel glijmiddel! Doe het voorzichtig zodat je er allebei aan kan wennen. Bij de eerste aanraking knijpt de anus samen. Dat is een reflex van de sluitspier. Wacht even, ga daarna verder. Voelt dit nog steeds goed voor jullie allebei? Dan kan je langzaam wat dieper en wat sneller in de anus gaan. Als iemand zonder penis de ander anaal met een strap-on (voorbinddildo of -vibrator) penetreert, heet dit peggen.

Prostaat masseren

De prostaat kun je bij de man via de anus voelen. Op ongeveer 5 cm diepte in de anus aan de buikkant is de prostaat voelbaar. Tijdens de seks kan het stimuleren van de prostaat prettig en opwindend zijn.

Voorbeelden van anale seks

Tips en oefeningen

  • Begin voorzichtig, geef elkaar tijd om te ontspannen. 
  • Gebruik altijd een glijmiddel op waterbasis. 
  • Gebruik altijd een condoom. Als het gescheurd is, doe dan een soa-test. 
  • Maak je je zorgen over de hygiëne? Zorg dat je gepoept hebt en ga eerst samen douchen.
  • Gebruik een nieuw condoom als je van de anus weer naar de vagina gaat. Of was eerst de penis als je het toch zonder condoom hebt gedaan. 
  • Lukt het niet? Doe iets anders dat jullie opwindt. 

Anale seks tussen mannen

Heb je als man seks met mannen? Ga dan naar man tot man voor alles over anale seks.

Bezoek de website van man tot man

De illustraties op deze pagina zijn gemaakt door Studio BLA BLA.

Aanzicht van vrouw achter bureau, op gesprek bij de arts.
Hulp bij problemen

In elke levensfase kunnen seksuele problemen voorkomen. Heb je ergens last van en zoek je hulp? Neem dan contact op met de huisarts of seksuoloog.

Zoek hulp

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.