Zoeken
Onderwerp

Kanker

Voor de meeste mensen zijn seksualiteit en intimiteit belangrijke thema’s in het leven. Aangeraakt worden, seksueel actief zijn en intimiteit zijn dingen waar velen plezier aan beleven. Dat is voor mensen met kanker niet anders. Alleen kan de ervaring door de ziekte, de behandeling en de gevolgen hiervan veranderen. Meer dan de helft van de mensen met kanker geeft aan dat seksualiteit en intimiteit door de ziekte ingewikkelder is geworden.

Gevolgen van kanker op seksualiteit en intimiteit

Kanker kan op verschillende manieren invloed hebben op uw seksualiteit en intimiteit. Hierbij kunnen lichamelijke, psychische en/of sociale gevolgen een rol spelen.

Op de website van NFK vind je informatie over seksualiteit en intimiteit bij verschillende vormen van kanker, ervaringsverhalen, tips voor partners van mensen met kanker, tips voor zorgverleners en links naar hulp en informatie.

Huisarts achter bureau is in gesprek met de twee personen aan de andere kant van het bureau.
Hulp

Heb jij seksuele problemen en zoek je hulp? Neem dan contact op met de huisarts, seksuoloog of een andere deskundige.

Hulpoverzicht

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.