Zoeken
Onderwerp

Zwangerschap

Een zwangerschap en bevalling kan veel effect hebben op het seksleven. Dit geldt voor de vrouw zelf, maar ook voor haar partner. Sommige vrouwen hebben tijdens de zwangerschap minder zin in seks en niet alle standjes zullen met een dikke buik meer lukken.

Invloed van zwangerschap

Hoe de zwangerschap verloopt en wat er verandert op seksueel gebied verschilt per vrouw. Van invloed is of ze lichamelijke klachten heeft, hoe ze de zwangerschap beleeft en hoe ze in haar vel zit. Sommige vrouwen hebben nergens last van en voelen zich heel goed. Andere vrouwen zijn soms maanden lang misselijk en vaak moe. Een zwangere vrouw kan zich heel mooi voelen en trots zijn op haar dikke buik en grotere borsten. Andere vrouwen schamen zich of voelen zich ongelukkig met hun lijf. Daarbij kan het uitmaken of je graag in verwachting wilde raken of dat het een ongelukje was.

De zwangerschap heeft niet alleen invloed op de vrouw, maar ook op haar partner. Hoe kijk je als partner naar het veranderende lijf van je vrouw? Hoe voel jij je nu je vrouw zwanger is? Je kunt je onzeker voelen, maar tegelijk ook heel betrokken en beschermend. Sommige partners voelen zich buitengesloten omdat alles ineens alleen om de vrouw en de toekomstige baby gaat.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.