Zoeken
Onderwerp

Beffen

Beffen of orale seks bij de vrouw of persoon met vulva is het stimuleren van de clitoris en vagina met de tong en lippen. Orale seks is voor veel vrouwen opwindend en kan leiden tot een orgasme.

Orale seks bij de vrouw is het stimuleren van de clitoris en vagina met de tong en lippen, ook wel beffen genoemd. Veel vrouwen of personen met vulva’s vinden dit opwindend en kunnen zo klaarkomen. Dit geldt overigens niet voor iedereen, maar ook zonder orgasme kunnen vrouwen genieten van orale seks. Beffen kan op verschillende manieren. Het verschilt per persoon of per keer wat ze het lekkerst vindt: likken rondom de clitoris of juist eroverheen, likken op haar vulvalippen of ook in haar vagina of de vingers gebruiken tijdens het likken. Dit kan sneller of juist wat langzamer, harder of juist zachter.

Afwisseling

Sommige partners krijgen last van hun nek of kramp in hun kaken als ze langere tijd achter elkaar orale seks geven. Wissel dan af met je vingers, zoenen of andere aanrakingen en kies een positie waarin je nek niet belast wordt. Het hoeft natuurlijk niet als je dat niet wilt. Je kunt ook eerst samen onder de douche gaan, voordat je de ander gaat beffen. Samen douchen kan erotisch zijn en daar kunnen jullie al beginnen met vrijen.

Voorbeelden van beffen

De illustraties op deze pagina zijn gemaakt door Studio BLA BLA.

Veelgestelde vragen

  • Kun je een SOA krijgen van beffen?

    Ja.

  • Kun je zwanger worden door beffen?

    Nee.

Aanzicht van vrouw achter bureau, op gesprek bij de arts.
Hulp bij problemen

In elke levensfase kunnen seksuele problemen voorkomen. Heb je ergens last van en zoek je hulp? Neem dan contact op met de huisarts of seksuoloog.

Zoek hulp

Gerelateerde onderwerpen

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.