Zoeken
Onderwerp

Pijpen

Pijpen is orale seks bij de man of persoon met penis. Je stimuleert dan met je mond de penis, eikel en ballen en laat hem zo klaarkomen. Niet iedereen vindt hetzelfde lekker, dus zoek samen naar jullie voorkeuren.

Hoe doe je dat?

  • Neem de penis in de hand en beweeg de tong zacht om het uiteinde heen.
  • Onderzoek de lagere gedeelten door de tong van boven naar beneden te bewegen.
  • Open je mond, zodat je lippen de tanden bedekken en neem de eikel in de mond.
  • Beweeg de mond op en neer om de penis, zo ver als jij en je partner prettig vinden.
  • Verhoog langzaam je snelheid. Als je niet wilt dat hij in je mond klaarkomt kun je hem vlak daarvoor terugtrekken en met de hand verder stimuleren. In de mond klaarkomen geeft risico op Hiv.

Verschillende voorkeuren

Iedere man of persoon met penis die gepijpt wordt, heeft een eigen voorkeur. Net als degene die oraal bevredigt. Ga dus samen op ontdekkingstocht en verken de mogelijkheden: snel of langzaam, met of zonder hand, aandacht voor de ballen of gebruik van de tong. Als hij dieper gaat ademhalen of kreunen en zich laat gaan doe je het waarschijnlijk goed. Als dit niet gebeurt of hij verliest zijn erectie, dan heeft hij moeite om zich te ontspannen of je raakt hem niet precies op de goede plek aan. Je kunt aan hem vragen of hij ervan geniet en wat je beter zou kunnen doen. Maak er in elk geval geen probleem van, daardoor ben je minder ontspannen en geniet je minder van het vrijen.

Voorbeelden van pijpen

Twijfels over pijpen

Niet iedereen vindt het een prettig idee om een man of persoon met penis oraal te bevredigen. Dat is helemaal prima en niks hoeft. Toch zijn er ook angsten of twijfels die zijn op te lossen als je dat wilt.

  • Angst voor luchtjes: ben je bang dat je partner vies ruikt of proeft? Meestal is dit niet zo als de man zijn penis dagelijks wast. Tip: douche samen voordat je hem oraal bevredigt. Samen douchen kan erotisch zijn en daar kunnen jullie al beginnen met vrijen.
  • Angst voor (smaak van) sperma: vind je het geen prettig idee dat je partner in je mond klaarkomt? Ben je bang dat het sperma vies smaakt? De smaak van sperma kan sterk verschillen per persoon en ook per situatie. Zo zorgen sterke kruiden, alcohol en koffie voor een bittere smaak en fruit voor een zoetere smaak. Daarmee kan een man de smaak van zijn eigen sperma dus beïnvloeden.
  • Wil je niet dat hij in je mond klaarkomt? Stimuleer hem dan tot aan het orgasme en trek je terug net voordat hij klaarkomt of bevredig hem het laatste stuk met de hand. Bij in de mond klaarkomen is er een risico op Hiv.
  • Angst om te stikken: sommige partners zijn bang dat ze geen adem kunnen halen als de penis te ver in hun mond is. Bepaal zelf tot hoever je de penis in je mond neemt en gebruik eventueel ook je hand om de onderkant van de penis te stimuleren. Zo wordt toch de hele penis aangeraakt, terwijl alleen de bovenkant van de penis met de mond aangeraakt wordt.
  • Moeite om het vol te houden: sommige partners krijgen last van hun nek of kramp in hun kaken als ze langere tijd achter elkaar orale seks geven. Wissel dan af met je hand, zoenen of andere aanrakingen en kies een positie uit waarin je nek niet belast wordt.

De illustraties op deze pagina zijn gemaakt door Studio BLA BLA.

Huisarts achter bureau is in gesprek met de twee personen aan de andere kant van het bureau.
Hulp bij problemen

In elke levensfase kunnen seksuele problemen voorkomen. Heb je ergens last van en zoek je hulp? Neem dan contact op met de huisarts of seksuoloog.

Zoek hulp

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.